jueves, 2 de julio de 2015

QUÈ ESPEREU DE L'EDUCACIÓ INFANTIL?

A la reunió d'inici d'escolaritat que van tindre dimarts volia, a més de parlar jo, que els pares també m'explicaren què esperaven de l'Educació Infantil. Les respostes, en forma de nota anònima no poden ser més enriquidores i interessants.



La majoria d'elles parlen de temes comuns: valors, rutines, socialització són paraules que apareixen en major número que, per exemple, els coneixements. Em pareix un pas endavant que es  noneme més allò més bàsic del procés d'ensenyament-aprenentatge, les actituds; de totes totes, no patiu que conceptes i procediments apareixen i s'ensenyen de forma continua. 

A més, moltes parlen de la independència del xiquet, que es tracte al xiquet de forma afable però això combinat amb normes i disciplina. Cal dir que tot açò que em vàreu nomenar es treballa de forma molt intensa al 'etapa però que podem aconseguir molt poquet si des de casa tampoc el fomenteu i treballeu. També em va sorprendre gratament que alguns de vosaltres posareu en valor la importància del joc i d'aprendre de forma lúdica i divertida. 



I ja per a acabar, molts parlàveu de "felicitat"... Ixe concepte, que més que objectiu d'Educació Infantil és un objectiu vital de tal transcendència que supera les 5 hores diàries d'escola però en el que em compromet a treballar des del primer minut fins que passen a Primària. Opine que més que intentar que els xiquets siguen feliços es tracta de crear un ambient en l'aula que permeta el benestar personal de tal manera que siga més fàcil solucionar els problemes que isquen. No podem ensenyar a ser felinos  però sí que li podem entregar les ferramentes per què inicie aquest camí i per a que es trobe en el millor entorn possible per a extraure al màxim tot allò que pot sentir, que por fer i que pot ser. 



Aquest tema donaria per a molt, per a un tesina i tot... però creo que és molt bon començament.

2 comentarios:

  1. Hola: me encanta la idea. Nos conocimos en las jornadas de infantil en la UJI. Me guardo la idea para la próxima vez que comience el ciclo. un saludo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Miren. Me alegro que te guste la idea y fue un placer conocerte. A ver sí coincidimos más. Por cierto, que eh estado ojeando tu blog y me parece fantástico. Una muestra de un buen y meritorio trabajo. Un abrazo.

      Eliminar