domingo, 25 de octubre de 2015

EL SENYOR MITSUO

Qui em coneix sap la meua passió per l’art i pel treball de l’educació plàstica i visual amb els xiquets d’Infantil. Porte molt anys articulant aquesta important matèria entorn de diversos autors internacionalment coneguts  (Miró, Picasso, Matisse, Pollok, Ripollés, Calder...); aquest any, vull introduir als bombers al món de l’art amb autors més modestos, els quan no són tan coneguts per al gran públic, però que tenen un valor visual impactant. Els 3 tutors del nivell hem decidit començar pel japonés Mitsuo Miura. 


A les seues obres els colors i les formes geomètriques bàsiques ressalten al conjunt creant un món visual atractiu, estrany i que permet imaginar més enllà d’allò que aparenten les imatges. De moment als xiquets els ha agradat prou. Han vist en aquesta primera obra: MEDUSES, CAQUES DE CAVALLS, UN CIRC, FLORS, CONILLS... Jo només havia vist cercles, i de segur que vosaltres també, i és que aquests xiquets són pura imaginació.  

Per a treballar l’obra hem introduït l’estampació de cercles, i així enllacem amb l’àmbit matemàtic. Sense cap tipus de dubte el millor ha estat la part improvisada; quan hem acabat de fer la nostra obra individual hem fet entre tots un quadre conjunt, estampant a gates  cercles per tot un paper continu. Ha estat divertidíssim i un acte de creació fantàstic.

    

                               


A la setmana següent, continuarem treballant al senyor Mitsuo. Ací vos deixe el dossier que he elaborat per a que l’aula i que ja el tenen al seu abast a la biblioteca. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario