sábado, 31 de octubre de 2015

EXPLOTEM


Els xiquets de 3 anys són tot potencialitat; amb ells es poden treballar una gran quantitat de coses sempre que estiguen al seu abast i que els supose un plaer i un repte. La gran majoria d'ells no saben agarrar un llapis, ni botonar-se la jaqueta, ni retallar, i és per això que cal treballar-ho de múltiples formes. Amb aquesta premissa, el desenvolupament d'habilitats manuals amb xiquets que acaben de començar la Infantil és tot un repte, a més d'un deure del mestre. 


Al llarg de la setmana estem dedicant dues o tres sessions a què els alumnes agafen força, forma i destressa a la musculatura de les mans i els dits i així s'augmente de forma considerable allò que es denomina motricitat fina. La plastilina i les diverses activitats de modelatge són bàsiques i motivadores per a ells; ara no només se'ls dona un tros, sinó que s'esforcen a fer boles, trossets (fideus), espirals (caragols), xurrets (serps) i altres formes bàsiques. Els punxons també són molt útils, ja que fan que el xiquet faça força per tal de foradar i que centre la seua atenció òcul-manual; les primeres activitats de picat a dins de zones àmplies (com per exemple cercles o dibuixos de llops dolents), han deixat pas a picar línies de punts rectes i contínues. 








           Resultado de imagen de punzones educacion infantil
Una altra activitat a la qual els xiquets els encanta és explotar plàstic protector de bambolles. Qui no pot prémer els dits per tal d'explotar les bambolles es buscava la forma de fer-ho, com estirar, prémer amb tota la mà, posar el paper a la taula... 





No hi ha qui es puga resistir a fer estallar aquest tros de plàstic...

                                     

No hay comentarios:

Publicar un comentario