lunes, 30 de noviembre de 2015

EL TREN

Cal que reconega que em tenen fascinats alguns dels joguets que venen a les tendes Ikea, com és el cas del tren. Les peces per a formar vies i els trens xicotets tenen molts avantatges educatius: són resistents, no perillosos i, per la seua senzillesa, donen a qui juga amb ells múltiples i imaginatives opcions de muntatge. Vam començar amb un joc bàsic i després hem anat ampliant; ara mateix el racó del tren conta amb vies rectes, corbes, canvis de via, túnels, ponts... 

Per tal de treure-li profit didàctic, he elaborat una guia a l'abast dels xiquets per tal que munten, amb... o sense ajuda de l'adult, diferents tipus de vies. A aquesta guia, que vos adjunte a continuació, apareixen en diferents nivells vies tancades amb els símbols adients que representen allò que necessiten per tal de muntar-la; a pesar de la dificultat per a molts d'ells de fer aquesta proposta, alguns ja ho intenten i la gran majoria ja saben classificar entre vies rectes i cobves. D'aquesta manera es treballen: 

1. La representació de l'espai.
2. El treball col·laboratiu.

3. Alguns conceptes i procediments de geometria bàsica: línia oberta, línia tancada, línia recta, línia corba...
4. Les qualitats dels objectes i la seva organització atenent a aquestes.  






A vegades els joguets més senzills, més clàssics i amb més tecnologies són els que més poden agradar als xiquets i estimular la seva imaginació i el seu aprenentatge. 


RACÓ DEL TREN from Jose María Díaz-Crespo Ramírez

De segur que César em dóna la raó..

No hay comentarios:

Publicar un comentario