lunes, 29 de febrero de 2016

LA PANDEROLA

No sóc d'aquesta terra i sempre m'ha cridat l'atenció que hi haguera un trenet que anava des del Grau de Castelló fins a Onda i que va haver de ser una tragèdia la seua pèrdua per la quantitat de locomotores que hi ha per molts pobles de la Plana. A més, Valéria ens va dur una fantàstica foto on apareix l'autobús de la línia Moncofa-Castelló al costa de la Panderola descarrilada; així vaig descobrir una cançó interpretada per Paco Muñoz que parla d'aquest trenet i que és una auténtica delícia. 

                          

No l'hem aprés tota perquè és molt complexa ja de per sí, pel ritme i la lletra, però ens ho hem passat molt bé cantant-la i jugant al següent joc: al pati hem dibuixat amb guix gruixut una via del tren tancada, a la qual hi havia un maquinista que havia d'anar per la via mentre els xiquets rodaven i cantaven la cançó fins que aquesta s'aturava; aleshores li deia a un xiquet que s'agafara al tren i cada es feia més i més llarg fins que tots se'n va pujar des de Castelló fins a Almassora.  
        


Vos deixa amb la fitxa corresponent, a la que ells van dibuixar la via (gràcies a una idea de Pau, un enamorat dels trens) i van ficar cotó en pel com a fum de la xemeneia. També vos deixe la cançó i un video amb grabacions de la Panderola original que ha sorprés tant als xiquets com al mestre. 



Xim, pum, tracatrac!

No hay comentarios:

Publicar un comentario